listopada 22, 2019

Sernik krówka



Polecam pyszny sernik krówka. Idealny na niedzielne ciacho;)

Składniki na okrągłą formę ok.18cm:
Spód:

-200g herbatników maślanych
-3 łyżki masła
Masa serowa:(wszystko w temp.pokojowej)
-500g sera (tylko i wyłącznie używam Wieluń)
-3 jaja
-łyżka mąki pszennej
-3 łyżki śmietany 18%
-łyżeczka ekstraktu waniliowego
-pół szklanki cukru drobnego lub cukru pudru

Krem krówkowy
-200g krówek
-100ml śmietany 30%

Wykonanie:
Składniki na spód blendujemy.
Wykładamy nimi spód blaszki i wstawiamy do lodówki.
W między czasie miksujemy krótko wszystkie składniki na masę serową. Wylewamy na spód i pieczemy 10min w 180st. Po tym czasie, zmniejszamy do 110st i pieczemy ok godziny.
Po upieczeniu chłodzimy całą noc w lodówce.

Krówki blendujemy. Na patelni podgrzewamy zblendowane krówki razem ze śmietanką, do momentu powstania jednolitego kremu.
Najlepiej polewać przed samym podaniem.

Smacznego!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger