Składniki na ok.12 sztuk:
Ciasto:
-150g masła
-2szklanki mąki
-szklanka śmietany 18%
Nadzienie:
-200g migdałów (w słupki albo płatki)
-2 łyżki miodu
-0,5 łyżeczki cynamonu
-3 łyżki cukru pudru
-cukier puder opcjonalnie do posypki lub zblendowany ksylitol
Wykonanie:
Składniki na nadzienie,tj: migdały, miód, cynamon, 3 łyżki cukru pudru blendujemy .
Masło ucieramy ze śmietaną, dodajemy mąkę i ugniatamy zwarte ciasto. Podsypujemy stolnice mąką i rozwałkować na duzy placek. Pokroić na kliny/trójkąty .Na każdą część nakładać masę i zawijać od większej części. Piec w 180st na natłuszczonej blaszce przez 25 minut.
Posypać opcjonalnie cukrem lub zblendowanym ksylitolem
Smacznego
Kukmama


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz