marca 26, 2019

Ciasto z cukinii



 Jakiś czas temu wrzuciłam przepis na bezlutenowca z cukini ,TUTAJ , teraz  polecam orkiszowe z nasionami chia i cukinią.Jest bardzo mokre i słodkie, coś pysznego!

Przepis na podłużną keksówkę ok31cm:

Składniki:

-2 starte na drobnej tarce cukinie(odsączone z wody).
-3 łyżki nasion chia
-3 łyżki oleju kokosowego
-4 łyżki syropu z agawy
-1,5 szklanki mąki orkiszowej
-0,5 szklanki mleka migdałowego
-3 łyżki kakao
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-łyżeczka cynamonu

Do podania:
-rodzynki, nerkowce


Wykonanie:

Chia mieszamy z pół szklanki wody, aż zgęstnieje.
Olej kokosowy ucieramy mikserem z nasionami chia, a następnie dodajemy pozostałe składniki i  mieszamy do powstania jednolitej masy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę i pieczemy 40min(lub do suchego patyczka) w 180st/termoobieg.
Podajemy z bakaliami.

Smacznego;)
kukmama



Przepis z bloga vegazdrowie.pl z moimi zmianami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger