października 04, 2018

makaron z fasoli ze szpinakiem i kurkami


Polecam ten przepis na szybki i smaczny obiad;)

Składniki na 2 porcję:
-makaron 100% fasoli (kupiony w Lidl-u).
-200g rozdrobnionego,mrożonego szpinaku+ 1/3 cebuli szalotki
-ząbek czosnku
-2 łyżki masła klarowanego
-pół cebuli szalotki
-200g śmietany 30%
-dwie garście kurek
-2łyżki startego parmezanu
-sól, pieprz

Wykonanie:

Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z połową porcji masła  szklimy posiekaną pół cebuli i wyciśnięty czosnek. Dodajemy kurki i podsmażamy aż zmiękną. Solimy i pieprzymy wg uznania. Na koniec wlewamy 150g śmietany 30% i mieszając, czekamy aż powstanie sos.
Na oddzielnej patelni szklimy 1/3 porcji cebuli i dodajemy szpinak. Odmrażamy , cały czas mieszając. Dodajemy resztę śmietanki i mieszamy aż zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do kurek. Całość mieszamy razem z makaronem i posypujemy parmezanem.

Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger