lipca 20, 2018

Zdrowe batony orzechowe bez pieczenia


Polecam zdrowe, orzechowo-czekoladowe batony. Idealne na szybką przekąskę.

Składniki na blachę 20x20:
- 2 szklanki płatków owsianych
-0,5 szklanki rodzynek
-1 szklanka wiórek kokosowych
-1 szklanka masła orzechowego
-0,5 szklanki miodu
-0,5 szklanki oleju kokosowego
-tabliczka czekolady gorzkiej


Wykonanie:
Suche składniki ,tj. płatki, rodzynki i wiórki mieszamy w dużej misce. W kąpieli wodnej roztapiamy masło orzechowe z olejem. Dodajemy czekoladę oraz miód. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy płynne składniki do suchych. Wszystko mieszamy . Wylewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce min. 2h.
Możemy dodatkowo oblać schłodzone już batony czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.

Smacznego;)




Inspiracja z bloga Kingi Paruzel

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger