maja 16, 2018

Wegańskie ciasto z truskawkami


 Polecam bezglutenowe, bez laktozy ciasto bananowe z sezonowymi truskawkami:) Jest pyszne i świetnie komponuje się z masłem orzechowym ,zwykłym masłem lub konfiturami;)

Składniki :(silikonowa forma w kształcie serca ok.18cm )
-szklanka mąki jaglanej
-pół szklanki mąki gryczanej
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli
-3 łyżki cukru brązowego
-1/3 szklanki oleju
-1/3 szklanki mleka migdałowego
-3 kostki gorzkiej czekolady pokrojone na małe kawałki
-2 banany rozgniecione widelcem
-5 truskawek pokrojonych na plasterki

Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180st/termoobieg.
Mąki, proszek do pieczenia, sól, cukier i czekoladę mieszamy w misce. W drugiej misce łączymy olej, mleko oraz rozgniecione banany. Składniki mokre i suche łączymy ze sobą i wylewamy do formy. Na wierzch wciskamy delikatnie truskawki. Pieczemy ok.30min do suchego patyczka.

Smacznego;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger