maja 08, 2018

Stir Fry z wieprzowiną i szparagami

Lubię takie obiady.  Przygotowanie zajmuje max.30minut , więc każdy zdąży zrobić szybki obiad bez wymówek:)

Składniki na 2 porcje:
-500g polędwiczki wieprzowej
-10 szparagów
-pół cebuli szalotki
-1 papryka czerwona(mała)
-1  marchewka(mała)
-200g makaronu ryżowego (5mm)
-2 łyżki pasty curry
-sok z 1 limonki
-skórka starta z 1 limonki
-olej do smażenia
-kilka orzeszków do dekoracji

Wykonanie:
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą.
Paprykę, marchewkę, cebulę kroimy w słupki i smażymy na rozgrzanej patelni. Po 2 minutach dodajemy szparagi pokrojone na mniejsze kawałki- bez główek. Smażymy 2 minuty. Główki dodajemy pod koniec smażenia na ostatnie sekundy smażenia.
Warzywa odkładamy do miseczki.
Polędwiczkę kroimy na cienkie plasterki i przekrajamy je na pół. Mieszamy z pastą curry. Smażymy ok.3 minuty ciągle mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy skórkę oraz  sok z limonki i krótko smażymy. Posypujemy orzeszkami.

Smacznego;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger