
Smaczny obiad nie zajmujący dużo czasu.
Składniki na 2 porcje:
-polędwica z dorsza 400g
-5 plastrów suszonych pomidorów
-5 cienkich plastrów bakłażana
-1/3 cebuli
-szczypta: pieprzu, soli, curry
-2 łyżki masła klarowanego
-pół szklanki śmietanki 30%
-ryż
-pietruszka do dekoracji
Wykonanie:
Ryż gotuje wg wskazówek na opakowaniu.
Dorsza kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wkładamy bakłażana oprószonego solą. Chwilę podsmażamy i dodajemy rybę oraz pomidory. Podsmażamy minutę z każdej strony i wlewamy śmietankę. Smażymy na średnim ogniu ok.10min.
Podajemy z ryżem i pietruszką.
Smacznego:)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz