
Dziś polecam jak zwykle szybki, tym razem alkoholowy deser z malinami.
Składniki:
-opakowanie biszkoptów podłużnych
-200g mascarpone
-200ml śmietanki 30%
-100ml likieru (ja użyłam o smaku latte macchiato)
-200g malin mrożonych
-80g ksylitolu
Wykonanie:
Biszkopty namaczamy dwustronnie w likierze .
Śmietankę ubijamy do uzyskania bitej śmietany, a następnie łączymy mikserem z mascarpone. (śmietanę ubitą dodajemy do mascarpone).
Maliny podgrzewamy w rondelku z ksylitolem. Zagotowujemy ok. 4minut.
Na dnie mini salaterki wkładamy namoczone biszkopty. Następnie bitą śmietanę z serkiem i ostatnia warstwa to maliny. Można powtórzyć warstwy. Dekorujemy mrożonymi malinami.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza