listopada 15, 2017

Deser Ferrero Rocher


Polecam pyszny , bardzo słodki deser Ferrero Rocher. Składniki na 2 porcję:

Ciasto kruche:
-100g mąki pszennej
-1 małe żółtko
-60g masła miękkiego

Krem:
-150g mascarpone
-tabliczka czekolady mlecznej
-3łyżeczki masła orzechowego
-migdały w płatkach do posypania

Wykonanie:
Składniki na ciasto zagniatamy na zwartą masę. W razie jakby ciasto było zbyt kruche, można dodać łyżeczkę wody. Ugniatamy kulę, zawijamy w folię  i wkładamy do lodówki na 30min.
Tartinki smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Nadmiar wysypujemy. Po 30min. oblepiamy tartinki naszym ciastem i nakłuwamy widelcem.
Pieczemy w 180st ok. 20min aż tartinki będą przyrumienione.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Miksujemy mascarpone z czekoladą i masłem orzechowym.
Na upieczony i wystudzony spód wylewamy krem , ozdabiamy płatkami.
Można zjeść od razu lub trzymać w lodówce;)
Smacznego!
Druga propozycja podania ↓
Pokruszyć spód i na przemian dekorować kremem i ciastem kruchym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger