października 25, 2017

Pikantna zupa dyniowa

 
W jesienny, zimny wieczór idealnie sprawdzi się zupa z dyni!

Składniki:
-10g imbiru, świeżego korzenia
-2 ząbki czosnku
-5g papryczki chili
-50g cebuli
-2 łyżki oliwy z oliwek
-700g dyni Hokkaido (obrana, bez gniazd nasiennych,pokrojona na kawałki)
-1 łyżeczka bulionu warzywnego
-500g wody
-380g mleczka kokosowego
-pieprz,sól do smaku

Wykonanie:Do naczynia miksującego włożyć imbir, czosnek, chili i cebulę. Rozdrobnić 3s/obr.6
Składniki zgarnąć kopystką na dno.
Dodać oliwę ,dusić 3min/120st/obr1
Dodać dynię , rozdrobnić 10s/obr5 . Dusić 5min/120st/obr1
Dodać bulion i wodę, gotować 15min/100st/obr2
Zmiksować 25s/obr5-9,stopniowo zwiększając.
Dodać mleczko kokosowe,wymieszać 20s/obr.3 Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger