października 31, 2017

Kotleciki z łosiosia nadziewane parmezanem

Składniki na ok.12 kotlecików:
- 250g surowego  łososia pokrojonego w 3cm kawałki
-2 duże ziemniaki pokrojone na kwadraty
-40g chleba
-10g oliwy z oliwek
-30g masła
-30g wody
-szczypta soli,pieprzu
-20g cebuli
-małe kawałki parmezanu

Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180st/termoobieg.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Chleb rozdrabniamy (TM:15s/7obr). Oliwę,masło, ziemniaki,wodę , sól i pieprz gotujemy (TM:15min/100st/obr.1). Następnie rozdrabniamy (TM:30s/obr3). Puree ziemniaczane odkładamy do innego naczynia.
Cebulę i łososia rozdrabniamy (TM:5s/obr.6) .Dodajemy puree ziemniaczane i mieszamy (TM:10s/obr.4). Formujemy kulki i odkładamy na płaski talerz.Mrozimy 10min w zamrażalniku.
Po wskazanym czasie , wkładamy w każdą kulkę kawałek sera i obtaczamy kotlet w chlebie. Czynność powtórzyć do każdego kotlecika. Pieczemy 20min. w 180st.
Proponuję podać ze świeżą sałatką.
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger