października 26, 2017

Indyk z suszonymi pomidorami i kalafiorem


Polecam niezwykle soczyste mięso, łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:
-500g piersi z indyka
-pół słoiczka pomidorów suszonych w zalewie(razem z olejem)
-kilka różyczek kalafiora
-mix przypraw: papryka słodka, ostra, pieprz,sól,rozmaryn -wszystkie wymieszane z odrobiną oliwy z oliwek
-200ml śmietanki 30% wymieszaną z 2 łyżkami oleju z pomidorków

Wykonanie:
Nastawiamy piekarnik na 180st/termoobieg.Pierś wkładamy do naczynia żaroodpornego,nacieramy przyprawami. Pomidorki kroimy w kostkę i polewamy nimi pierś. Po boku układamy małe kawałki kalafiora.Pieczemy 15min. pod przykrywką. Następnie dolewamy śmietankę i pieczemy kolejne 40min. Kroimy po 10min .
Gotowe;)
Podałam z gotowanymi ziemniakami z masłem i koperkiem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger