września 26, 2017

Kasza kuskus z figą i awokado


Polecam pożywną kolację, obiad lub przekąskę;)

Składniki na duży talerz dla jednej głodnej kobiety lub dwóch szczypiorów;)
-Szklanka kaszy kuskus
-2 figi
-1 awokado
-kilka listków bazylii
-łyżka jagód goji
-5pomidorków koktajlowych
-łyżka nasion kolendry
-sól
-4 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:
Kaszę gotujemy wg opisu na opakowaniu.Kolendrę miażdżymy w moździerzu i dodajemy do oliwy z oliwek. Sos solimy i mieszamy z kaszą.
Na wierzch dodajemy pokrojoną w plasterki figę oraz awokado. Układamy listki bazylii i przekrojone na pół pomidorki. Posypujemy jagodami.

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger