sierpnia 28, 2017

Pappardelle z polędwiczką i parmezanem


Przepis na szybki makaron. Porcja dla dwóch osób:

Składniki:
-makaron świeży pappardelle
-2 ząbki czosnku
-pół cebuli
-400g polędwiczki

-sól, pieprz, kolendra
-150ml śmietanki 30%
-masło klarowane
-pomidorki koktajlowe
-rukola
-parmezan tarty lub w plastrach

Wykonanie:
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.  Mięso kroimy na 1cm plasterki i doprawiamy solą, pieprzem oraz kolendrą. Cebulę i czosnek posmażamy na maśle klarowanym,nastepnie dodajemy mięso i smazymy po ok. 1,5min z dwóch stron. Następnie dodajemy śmietankę i smażymy kolejne kilka minut, aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodajemy gotowy makaron. Ozdabiamy pomidorkami, rukolą i posypujemy parmezanem.

Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger