Przepis na szybki makaron. Porcja dla dwóch osób:
Składniki:
-makaron świeży pappardelle
-2 ząbki czosnku
-pół cebuli
-400g polędwiczki
-150ml śmietanki 30%
-masło klarowane
-pomidorki koktajlowe
-rukola
-parmezan tarty lub w plastrach
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Mięso kroimy na 1cm plasterki i doprawiamy solą, pieprzem oraz kolendrą. Cebulę i czosnek posmażamy na maśle klarowanym,nastepnie dodajemy mięso i smazymy po ok. 1,5min z dwóch stron. Następnie dodajemy śmietankę i smażymy kolejne kilka minut, aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodajemy gotowy makaron. Ozdabiamy pomidorkami, rukolą i posypujemy parmezanem.
Smacznego:)

Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza