czerwca 30, 2017

Bezglutenowe ciasteczka owsiane z batatami


Przepis na szybką przekąskę;)

Składniki na ok. 15 ciastek:
-150g płatków owsianych bezglutenowych
-pół szklanki ryżu brązowego ekspandowanego
-2 jajka
-1łyżka masła orzechowego
-2 łyżki miodu
-1łyżka mąki kokosowej
-pół łyżeczki cynamonu
-łyżka ksylitolu lub brązowego cukru
-szklanka ugotowanych batatów
-3 łyżki wody
-maliny,granat do dekoracji

Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy (180stopni/termoobieg). Bataty blendujemy z wodą na mus. Płatki owsiane mieszamy z pozostałymi składnikami oraz z musem z batatów. Mieszamy. Na papier do pieczenia  wykładamy masę na ciastka w formie kółek . Pieczemy 15min. Najlepsze po ostygnięciu;)

Smacznego!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger