Przepis na szybką przekąskę;)
Składniki na ok. 15 ciastek:
-150g płatków owsianych bezglutenowych
-pół szklanki ryżu brązowego ekspandowanego
-2 jajka
-1łyżka masła orzechowego
-2 łyżki miodu
-1łyżka mąki kokosowej
-pół łyżeczki cynamonu
-łyżka ksylitolu lub brązowego cukru
-szklanka ugotowanych batatów
-3 łyżki wody
-maliny,granat do dekoracji
Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy (180stopni/termoobieg). Bataty blendujemy z wodą na mus. Płatki owsiane mieszamy z pozostałymi składnikami oraz z musem z batatów. Mieszamy. Na papier do pieczenia wykładamy masę na ciastka w formie kółek . Pieczemy 15min. Najlepsze po ostygnięciu;)
Smacznego!:)

Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza