czerwca 05, 2017

Bezglutenowe ciasteczka maślane


Przepis na pyszne ciasteczka, idealne do porannej kawy! Składniki na 16 sztuk.

Składniki:
-125g wiórek kokosowych
-50g masła (miękkie,pokrojone na kawałki)
-50g ksylitolu lub cukru brązowego
-cukier brązowy do obtoczenia góry ciastka
-jedno małe jajko
-łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Wiórki kokosowe mielimy na mąkę(TM:15s/obr.10) . Dodajemy do niej wszystkie pozostałe składniki. Miksujemy na jednolitą masę (TM: 20s/obr5). Formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy widelcem. Górę obtaczamy w cukrze brązowym . Wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok.10min/170stopni.(aż się zarumienią). Ostudzamy i przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger