Składniki:
Spód:
-opakowanie ciasteczek digestive
-1/3 kostki masła
-tabliczka białej czekolady
Masa serowa:
-250g mascarpone
-200g twarogu półtłustego
-200g jogurtu greckiego
-2 jajka
-łyżeczka proszku do pieczenia
Top:
-2 opakowania galaretki wiśniowej
-3 łyżki granatu
-mięta do dekoracji
Wykonanie:
Masło roztapiamy.Ciastka blendujemy z masłem. Ja blenduję krótko, wolę czuć kawałki ciasteczek niż zblendowane na wióry. (TM:3s/obr5).
Wykładamy na okrągłą blachę wyłożoną papierem. Na to układam kawałki białej czekolady.
Składniki serowe łączymy na gładką masę.(TM:10s/5obr)Wylewamy na spód.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40min w 160st/góra dół.
Galaretkę przygotowujemy wg informacji na opakowaniu. Stężejącą galaretkę wylewamy na upieczoną masę serową. (Po ok.4 godz. będzie gotowa do wylania). Dekorujemy granatem i miętą.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz