maja 09, 2017
Fit Snickers
Oto on- Snickers w wersji Fit!
Składniki:
Spód:
-100g orzechów nerkowca
-100g pestek słonecznika
-100g migdałów w płatkach
-łyżka karobu
Środek:
-400g kaszy jaglanej
-200g masła orzechowego(najlepiej własnego:orzeszki ziemne prażone, nie solone)
-łyżka ksylitolu
Top:
-400ml mleczka kokosowego(schłodzonego )
-tabliczka czekolady gorzkiej
-gryka z melasą i migdałami do posypania (można inną)
Wykonanie:Wszystkie składniki na spód blendujemy na gładką masę. (TM: 30sek/10obr.)
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ugniatamy gotową masę.
Kaszę jaglaną płuczemy 3 razy i gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Następnie blendujemy (TM: blendujemy po połowie :30s/6obr.)
Dodajemy ksylitol i masło orzechowe i mieszamy do połączenia się składników.
Wykładamy na nasz spód.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mleczko kokosowe ubijamy (tylko część stałą) i mieszamy ze schłodzoną czekoladą.
Wylewamy na masę jaglaną i posypujemy gryką. Schładzamy w lodówce min. 2 godziny.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza