
Szybkie ciastko, bez pieczenia, bez cukru i bez tracenia czasu w garach:)
Składniki:
-150g wiórek kokosowych
-puszka mleczka kokosowego (400ml-tylko część stała)schłodzone!
-łyżeczka oleju kokosowego
-łyżeczka cukru waniliowego(można zastąpić aromatem )
Polewa:
-łyżeczka oleju kokosowego
Wykonanie:
Wiórki kokosowe blendujemy na kokosową masę. (Tm:30sek/10obr). Dodajemy do stałej części mleczka kokosowego i podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż do połączenia się składników. Następnie wylewamy do prostokątnej foremki wyłożonej folią i wkładamy do zamrażalnika na ok.2h.
Czekoladę i olej roztapiamy w kąpieli wodnej i wylewamy na schłodzoną masę. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego:)

Przepis jest zaczerpnięty z Instagrama od fun.eat.fit
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz