maja 30, 2017

Chleb bezglutenowy z ziołami

Polecam pyszny chleb bezglutenowy.
Składniki:
-500g mąki (ja użyłam mąki chlebowej bezglutenowej zakupionej w sklepie Eko)
-500ml wody
-3 łyżki oliwy z oliwek
-łyżka pestek słonecznika
-30g drożdży świeżych
-łyżeczka soli i cukru
-2 łyżki chia
-po łyżeczce:majeranku,oregano,ziół prowansalskich,koperek

Wszystkie składniki ze sobą łączymy i mieszamy (TM:5s/5obr)
Do posmarowanej masłem formy wylewamy masę na chleb. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30min. Powinno podwoić swoją objętość. Następnie pieczemy 30min w 190stopniach/góra-dół.
Polecam jeszcze ciepłe z domowym masłem<3 pycha.



Inspiracja z bloga OlgaSmile.

2 komentarze:

  1. Dziś robimy!:) dam znac jak wyszedł - ja przebrnęłam przez wszystkie możliwe chleby bezglutenowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jak wyszło?Mam nadzieję, że smaczny!Ja choć glutenowa, ten chleb pochłaniam;)

      Usuń

Copyright © 2016 KukMama , Blogger