Polecam pyszny chleb bezglutenowy.
Składniki:
-500g mąki (ja użyłam mąki chlebowej bezglutenowej zakupionej w sklepie Eko)
-500ml wody
-3 łyżki oliwy z oliwek
-łyżka pestek słonecznika
-30g drożdży świeżych
-łyżeczka soli i cukru
-2 łyżki chia
-po łyżeczce:majeranku,oregano,ziół prowansalskich,koperek
Wszystkie składniki ze sobą łączymy i mieszamy (TM:5s/5obr)
Do posmarowanej masłem formy wylewamy masę na chleb. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30min. Powinno podwoić swoją objętość. Następnie pieczemy 30min w 190stopniach/góra-dół.
Polecam jeszcze ciepłe z domowym masłem<3 pycha.
Inspiracja z bloga OlgaSmile.
Dziś robimy!:) dam znac jak wyszedł - ja przebrnęłam przez wszystkie możliwe chleby bezglutenowe :)
OdpowiedzUsuńI jak wyszło?Mam nadzieję, że smaczny!Ja choć glutenowa, ten chleb pochłaniam;)
Usuń