maja 12, 2017

Bezglutenowy makaron ze szparagami i krewetkami


Polecam bezglutenowy makaron na szybki i syty obiad.

Składniki na 1 porcję

-makaron bezglutenowy
-5 sztuk szparagów zielonych
-2 łyżki masła klarowanego
-7 krewetek mrożonych
-natka pietruszki
-2 ząbki czosnku
-pół pomidora
-szczypta oregano
-2  łyżki oliwy z oliwek
-bazylia do dekoracji

Wykonanie:

Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Do gotującej się i posolonej wody wrzucamy szparagi( dolną część odrywamy) i gotujemy ok 3-4 minuty. Masło klarowane rozpuszczamy na patelni z czosnkiem i smażymy krewetki. Pół pomidora kroimy na małe kawałki. Gotowe szparagi kroimy na 3 cm kawałki. Wszystkie składniki łączymy z gotowym makaronem, całość polewamy masłem klarowanym z czosnkiem (po smażeniu krewetek) oraz oliwą z oliwek wymieszaną z oregano . Posypujemy natką pietruszki i dekorujemy świeżą bazylią.

Smacznego;)



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger