kwietnia 12, 2017
Krówka z malinami
Składniki na blachę 12cm - jak na zdjęciu:
-1 opakowanie ciasteczek Digestive z czekoladą
-2 łyżki masła
-tabliczka białej czekolady (kawałki)
-125g mrożonych malin
-200ml mleka skondensowanego słodzonego
Wykonanie:
Ciastka mielimy 7s/5obrotów. (lub w innym robocie kuchennym.Lub po prostu rozbijamy tłuczkiem;) Dodajemy masło i mieszamy. Spód ciasteczkowy wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie układamy na spodzie kawałki białej czekolady, na to maliny i zalewamy mlekiem. Pieczemy w 180 stopniach- termoobieg- do zbrązowienia górnej warstwy(ok.15min). Ciasto po wyjęciu z piekarnika może być płynne- po kilkunastu minutach stężeje. Nie wymaga przechowywania w lodówce.
Takie łatwe , a takie pyszne:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz