kwietnia 08, 2017
Jajka faszerowane awokado
Idealne na Wielkanocny stół;)
Składniki na 4 jajka:
-4 jajka
-2 miękkie awokado
-2 łyżki szczypiorku posiekanego
-1,5 łyżki majonezu
-szczypta soli,pieprzu
-kiełki do dekoracji
-1/3 cebuli (20g)
-1 ząbek czosnku(mały lub połowa)
-Sok z połowy cytryny
Wykonanie:
Jajka gotujemy na bardzo twardo 14min/Varoma/1obr.
Cebulę i czosnek umieszczamy w misie i blendujemy 5s/5obr. Kopystką zgarniamy na dno misy. Wydrążamy awokado i kroimy na małe kwadraty. Dodajemy do cebuli razem żółtkiem jaj i z pozostałymi składnikami.
Mieszamy 7s/obroty wsteczne/obr.1. Mieszamy kopystką i jeszcze raz włączamy na 7s/obroty wsteczne/obr.1.
Wykładamy na białko i dekorujemy kiełkami.
To samo można zrobić bez TM. Po prostu mieszamy ręcznie. Żółtko jajka dzielimy na kilka kawałków.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz