kwietnia 08, 2017

Jajka faszerowane awokado



Idealne na Wielkanocny stół;)

Składniki na 4 jajka:
-
4 jajka
-2  miękkie awokado
-2 łyżki szczypiorku posiekanego
-1,5 łyżki majonezu
-szczypta soli,pieprzu
-kiełki do dekoracji
-1/3 cebuli (20g)
-1 ząbek czosnku(mały lub połowa)
-Sok z połowy cytryny


Wykonanie:



Jajka gotujemy na bardzo twardo 14min/Varoma/1obr.

Cebulę i czosnek umieszczamy w misie  i blendujemy 5s/5obr. Kopystką zgarniamy na dno misy. Wydrążamy awokado i kroimy na małe kwadraty. Dodajemy do cebuli razem żółtkiem jaj i z pozostałymi składnikami.
Mieszamy 7s/obroty wsteczne/obr.1. Mieszamy kopystką i jeszcze raz włączamy na 7s/obroty wsteczne/obr.1.
Wykładamy  na białko i dekorujemy kiełkami.

To samo można zrobić bez TM. Po prostu mieszamy ręcznie. Żółtko jajka dzielimy na kilka kawałków.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger