kwietnia 06, 2017

Ciasto jaglane z mango i masłem orzechowym


Szybkie fit  ciasto bez pieczenia i bez cukru;)

Składniki na blachę 12cm:


Spód:
-pół szklanki płatków owsianych górskich
-opakowanie 100g daktyli
-4 łyżki wiórek kokosowych

Masa:
-50g kaszy jaglanej
-100g odsączonego mango ( ja użyłam plastrów w  zalewie)
-połowa mango

Biała warstwa:

-puszka mleka kokosowego
- 3 łyżki masła orzechowego
-granat


Wykonanie:

Daktyle namaczamy 5min w gorącej wodzie. Następnie blendujemy z pozostałymi składnikami na spód.  Spód blachy wykładamy masą.

Kaszę jaglaną gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Następnie blendujemy z odsączonym mango . Wykładamy masę na spód daktylowy. Schładzamy w lodówce.  W między czasie kroimy mango na plastry i kładziemy na jaglaną masę.

Schłodzone mleko kokosowe ( bez wody,sama zwarta masa) ubijamy (ok.2minuty). Do ubitego mleka dodajemy masło orzechowe,mieszamy do połączenia się składników. Ubitą masę wykładamy na ciasto. Dekorujemy granatem.
Polecam chłodzić min. 2 godziny.

Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 KukMama , Blogger