kwietnia 06, 2017
Ciasto jaglane z mango i masłem orzechowym
Szybkie fit ciasto bez pieczenia i bez cukru;)
Składniki na blachę 12cm:
Spód:
-pół szklanki płatków owsianych górskich
-opakowanie 100g daktyli
-4 łyżki wiórek kokosowych
Masa:
-50g kaszy jaglanej
-100g odsączonego mango ( ja użyłam plastrów w zalewie)
-połowa mango
Biała warstwa:
-puszka mleka kokosowego
- 3 łyżki masła orzechowego
-granat
Wykonanie:
Daktyle namaczamy 5min w gorącej wodzie. Następnie blendujemy z pozostałymi składnikami na spód. Spód blachy wykładamy masą.
Kaszę jaglaną gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Następnie blendujemy z odsączonym mango . Wykładamy masę na spód daktylowy. Schładzamy w lodówce. W między czasie kroimy mango na plastry i kładziemy na jaglaną masę.
Schłodzone mleko kokosowe ( bez wody,sama zwarta masa) ubijamy (ok.2minuty). Do ubitego mleka dodajemy masło orzechowe,mieszamy do połączenia się składników. Ubitą masę wykładamy na ciasto. Dekorujemy granatem.
Polecam chłodzić min. 2 godziny.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz